Indian kitchen recipes, Telugu vantalu, chicken curries, South indian dishes, sweets,south and North Indian food recipes,simple Indian cooking,Easy Food Recipes,Paratha Recipes,Dosa,Dal Recipes,Aloo recipes, Hero profiles, Biodata, Biography, autobiography, about telugu heroes
Monday, November 14, 2016
Saturday, July 16, 2016
Rasmalai Recipe | How To Prepare Rasmalai Recipe
Rasmalai Recipe | How To Prepare Rasmalai Recipe
Ingredients :
- 1 litre whole full fat cow milk, 4 cups
- 4 to 5 tbsp sugar or add as required
- 10 to 12 tbsp almonds, blanched
- 10 to 12 unsalted pistachios, blanched
- ½ cup water for blanching the almonds & pistachios
- ½ tsp cardamom powder
- 1 to 2 tsp rose water or kewra water
- 8 to 10 saffron strands
- a few saffron strands for garnish
- 12 to 15 rasgullas
Preparation Method : You can use any ready made rasgulla. Squeeze the syrup out of the balls. Do not press them too hard, they will break. Make sure that the syrup is extracted from the balls else they will not absorb the milk. Set these aside. Pour milk and condensed milk in a pan and bring it to a boil. Add saffron and cardamom powder. Simmer it for around 5 to 6 mins so that the milk blends well with milkmaid. Alternately, You can melt the saffron in little hot milk and add too. Reduce the flame to medium. Add the rasgulla to the condensed milk. Cover with a lid and simmer for a min or two. Overcooking can break them. easy ras malai using rasgulla is ready in less than 10 minutes. Garnish with nuts. You could add the chopped nuts at step 4 too.
Keywords : rasmalai recipe, rasmalai recipe preparation, rasmalai recipe with milk powder, rasmalai easy recipe, how to prepare rasmalai recipe, rasmalai recipe , rasmalai recipe in english
Thursday, July 14, 2016
Kakinada Kaja Recipe | How To Make Kakinada Kaja Recipe
Kakinada Kaja Recipe | How To Make Kakinada Kaja Recipe
Ingredients :
Sugar – 2 1/2 kg
Water – 2 cups
Flour – 500 gms
Rice flour 2 tablespoons
Baking Soda 1 Pinch
Ghee – 1 kg
Powdered Cardamoms – 4
Preparation Method :
Make a thin 1 string syrup with the sugar and 2 cups of water, Sift flour and then sift again with besan flour and soda bicarb. Mix 1 to 2 tablespoons of ghee thoroughly into the mixture, Add cardamom powder and enough water to make a dough. Keep aside for 2 hours, Divide the dough into 10 balls or more, Roll out into thin chapatis. Dab with ghee and form into thin long rolls, Cut the rolls into 2 inch pieces. Press each roll flat, Heat the rest of the ghee in a pan. Fry the rolls in batches till golden brown on both sides, Remove from pan and put them into the cooled sugar syrup. Keep immersed till they absorb the syrup, Remove from the syrup taking care not to break the outer cover, Cool well and store in an airtight container.
Keywords : kakinada kaja recipe, kakinada kaja recipe in english, perfect recipe of kakinada kaja, kakinada kaja recipe prparation, kakinada kaja sweet recipe, kakinada kajalu
Wednesday, July 6, 2016
How To Prepare Basundi Recipe | Basundi Recipe Preparation | Recipes
How To Prepare Basundi Recipe | Basundi Recipe Preparation | Recipes
Ingredients
1 litre Milk
1/2 tsp Sugar
a pinch of Cardamom powder
a pinch of Saffron
2 tablespoons Chopped almonds/pistachios
1/2 cup Chopped Dry Fruits
Instructions
Boil the milk in a pan, Reduce the flame and simmer for around 50 minutes. After it has reduced to half of the quantity, add sugar and stir well, Simmer for another 20 - 25 minutes. Stir it in between for 5 minutes and do not allow to burn. Scrape down the sides as well. At one point the milk will turn creamy and the color changes as well, Add cardamom powder and saffron and switch off the flame. Garnish with chopped almonds, Dry fruits and Tooty fruity.
Refrigerate and serve chilled.
Keywords : basundi recipe, basundi recipe in english, preparation of basundi recipe, basundi recipe with condensed milk, basundi recipe preparation, how to made basundi recipe, how to make basundi recipe
Monday, April 4, 2016
How to Prepare Kajalu in Telugu?
How to Prepare Kajalu in Telugu?
కావలిసినవి :
మైదాపిండి - 1/2 Kg
నెయ్యి - 1/2 Kg
బియ్యంపిండి - 5 Spoons
తినేసోడా - half Spoon
పంచదార - 1 Kg
పేరిన నెయ్యి - 1 cup
తయారు చేయు విదానము:
మైదాలో పేరిన నెయ్యి కలిపి పూరిపిండి కంటే గట్టిగ కలిపి రెండు గంటలు నననివ్వలి.
బియ్యం పిండి మరికొంత పేరిన నెయ్యి కలిసి ముద్దగా కలపండి . మైదాను తిరిగి ముద్దలాగా కలుపుకోవాలి .
ఒక మాదిరి size లో ఉండలు చెయ్యాలి . వీటిని చేపతిలు లాగా వోత్తుకోవాలి.
బియ్యం పిండి ముద్ద చేపతి పై రాయండి . చపాతీ ని అంగుళం వెడల్పు ఉండేటట్లు చపవలె చుడుతూ మడత మడతకూ మధ్య బియ్యం పిండి ముద్ద రాయాలి. ఇలా మొత్తం చుట్టిన దాన్ని చాకుతో అంగుళం ముక్కలుగా కోయాలి. ఇప్పుడు పంచదార లేతపాకం పట్టి వుంచుకోవాలి. నెయ్యి లేదా డాల్డా మరిగించి అందులో ఈ కాజాలు ఎర్రగా రానిచ్చి పాకంలో వేసి తీయండి. మరల మొత్తం ఇదేవిధంగా చేయాలి. పాకంలో వేసినవి తీసి పళ్ళెం లో పెట్టాలి . మిగిలిన పాకం లో ఈ విధంగా రెండో సరి చెయలి. తీసి డబ్బాలో పెట్టుకోవాలి.
Wednesday, March 23, 2016
How To Prepare Thokkudu Laddu | Telugu Vantalu
How To Prepare Thokkudu Laddu | Telugu Vantalu
కావలసినవి : శనగపిండి - పావుకేజి,
పంచదార - పావుకేజి,
నూనె - పావుకేజి,
యాలకాయలు -5.
తయారు చేయు విధానము:
How To Prepare Thokkudu Laddu
ముందు శనగపిండిని ఉప్పు, కారం లేకుండా చక్రాలగిద్దలో పెట్టి (సెట్టు) చక్రలులాగా నూనె కాగనిచ్చి వేయాలి. ఎరుపురంగు రాకుండా తీయాలి. దీన్ని బాగా దంచి జల్లెడ పట్టాలి. ఇప్పుడు పంచదార తడిసేలా నీళ్ళుపోసి తీగపాకం రానివ్వాలి వెంటనే ఈ పొడి పోసి మరియు యాలక్కాయపొడి వేసి బాగా కలియ పెట్టండి. దించి ఆరనిచ్చి మరల రోట్లో వేసి మెత్తగా తొక్కి ముద్దలుగా చేసుకుని తరువాత నోట్లో వేసుకొని రుచి చూడండి.
Keywords : tokkudu laddu recipe, thokkudu laddu vahrehvah, thokkudu laddu recipe in telugu, thokkudu laddu recipe andhra, thokkudu laddu recipe, tokkudu laddu recipe andhra, thokudu laddu
Tuesday, March 22, 2016
How To Prepare Paala Kova | Telugu Vantalu
How To Prepare Paala Kova | Telugu Vantalu
కావలసినవి :
పాలు - ఒకటిన్నర లీటరు,
పంచదార - 400 గ్రా.
తయారు చేయవలసిన విదానము:
How To Prepare Paala Kova :
చిక్కనివి 1 లీటరు పాలు తీసుకోవాలి. ఒక వెడల్పాటి ఇత్తటిపళ్ళెం తీసుకొని దానిలో ఈ పాలు పోసి సన్నటి సెగ మీద మరగనివ్వండి. ఈ విధంగా సుమారు 1 గంట, గంటంపావు సేపు మరిగాక పాలు ఎర్రగా మారి ముద్దగా వస్తూ కనపడుతుంది. పాలు కాగేటప్పుడు గరిటతో కలపెడుతూనే వుండాలి. ముద్దగా చిక్కపడేటప్పుడు పంచదార పోసి కలపండి. పంచదార కరిగి కోవా ముద్దగా వస్తుంది. దించి ఆరనిచ్చి ఒక రోట్లో వేసి 15 ని. దంచి దాన్ని చిన్న ముద్దలుగా చేసి చిన్న సైజు ప్లాస్టిక్ గాజులు తీసుకుని ముద్ద అంచులో పెట్టి వత్తి తీయండి, లేదా చిన్న చిన్న బిళ్లలుగా చేసుకోండి.
Keywords : how to prepare palkova sweet in telugu, how to make palkova in telugu, how to make palkova at home in telugu, how to make palkova with milk at home, how to make palkova video, how to make palkova with spoiled milk
Saturday, March 19, 2016
How To Prepapre Kova Kajjikayalu | Telugu Vantalu
How To Prepapre Kova Kajjikayalu | Telugu Vantalu
కోవా కజ్జికాయలు :
కావలసినవి : కొబ్బరి చిప్పలు -2,
బెల్లం - పావు కేజి,
పాలు - అర లీటరు,
పంచదార - పావు కేజి,
యాలకులు.
ముందు కొబ్బరి తురుమి బెల్లం వేసి పాకం పట్టి కొబ్బరి ఉండలు చేసుకోవాలి. పాలు ఒక వెడలాపాటి ఇత్తడిపళ్ళెంలో పోసి మరగనివ్వండి. బాగా ఎర్రగా వచ్చి చిక్కపడిన తరువాత పంచదార కలిపి పాకం రానివ్వండి. గట్టిపడుతుండగా దించి ఆరనివ్వండి. ఇది ముద్దలాగా తీసి రోట్లోవేసి తొక్కాలి. తీసి కోవాను బిళ్లలుగా పలుచగా చేసి దానిలో ఈ కొబ్బరి వుండలు పెట్టి కోవాతో మొత్తం ఉండకప్పాలి. సుమారు 1 పూట ఆరనివ్వండి.
Keywords : kova kajjikayalu recipe video, kova kajjikayalu recipe, kova kajjikayalu recipe in telugu, khoya kajjikayalu, kajjikayalu in english, kova kobbari laddu recipe, kova sweets recipes, kajjikayalu recipe video telugu
How To Cook Chakra Pongali | Telugu Receipes
How To Cook Chakra Pongali | Telugu Receipes
చక్ర పొంగలి :
కావలసినవి : బియ్యం - అర కేజి (పాతవి ),
పెసర పప్పు - పావు కేజి ,
ఎండు కొబ్బరి -1 చిప్ప ,
బెల్లం - అర కేజి ,
జీడి పప్పు - 50 గ్రా ,
యాలకులు -7 లేక 8,
నెయ్యి - పావు కేజి
తయారుచేయు విదానము :
Chakra Pongali Preparation method :
ముందుగ బియ్యం కడిగి పొడిగా ఉండేటట్లు వండి వార్చండి. ( పెసర పప్పుతో కలిపి) బెల్లం కొట్టి సన్నగా తీగ పాకం వచ్చేటట్లు చూసుకోవాలి. ఎండు కొబ్బరి సన్న ముక్కలుగా తరగాలి. యాలకులు కొట్టి పాకంలో వేయాలి. ఈ పాకంలో వండిన అన్నం వేసి కలిపి పట్టాలి ఒక 10 ని.లు. మూత పెట్టి సన్నటి సెగన ఉడికించి దించుకొవలి. నెయ్యి కాగ పెట్టి అందులో ఎండు కొబ్బరి ముక్కలు, జీడి పప్పు వేసి ఎర్రగా వేయించి ఈ పొంగలిలో పోసి కలిపి పెట్టండి. ఆరిన తరువాత తినాలి. ఇది 2 లేక 3 రోజుల వరకు పాడవకుండా వుంటుంది.
Sunday, January 24, 2016
Kitchen cooking tips in Telugu
Kitchen cooking tips in Telugu
గారెలు పిండి రుబ్బెటప్పుడు కొద్దిగా
అన్నం అందులో వేసి రుబ్బితే గారెలు
కరకరలాడుతాయి
చేపాతి పిండి కలిపేటప్పుడు వేడి
నీళ్ళు ఇంకా ఉప్పు వేసి కలిపి
చేపాతిలు చేస్తే చాల సేపు తాజాగా ఉంటాయి
అల్లం ముక్కలు వెందబెట్టి టీ లో
వేస్తే మరింత
రుచిగా ఉంటాయి
పకోడీలు, జంతికలు పిండి
కలిపే సమయములో కొంచం పాలు
పోస్తే కరకరలాడుతాయి
బియ్యం పురుగులు పట్టకుండా
ఉండాలంటే బియ్యం డబ్బా లో
కరివేపాకు వెయ్యాలి
పచ్చి మిరపకాయలు వాడిపోతే వాటికి
కొంచం ఉప్పు మరియు జీలకర్ర
చేర్చి రుబ్బితే మిరప చట్నీ తయారవుతుంది
ఉడుకుతున్న బంగాలదుంపలు రంగు మారకుండా
ఉండాలంటే దాంట్లో రెండు చుక్కల నిమ్మరసం
వేస్తే సరి
కొత్తిమీరా, కరివేపాకు, పుదినా వంటి ఆకు కూరలను
కాగితము లో చుట్టి పాలితిన్ కవర్ లో ఉంచితే
ఎక్కువ కాలం తాజాగా ఉంటాయి
Subscribe to:
Posts (Atom)
Labels
Akhil akkineni
Allu arjun
ALOO DUM BIRYANI RECIPE
aloo potato rolls evening snacks in telugu
aloo potato snacks
Aloo Recipes
articles
BABY POTATO BIRYANI IN COOKER
Bachelors-Food
Bahubali
basundi recipe
basundi recipe in english
basundi recipe preparation
basundi recipe with condensed milk
best evening kids snacks
best indian recipes
Biriyani
bread malai recipe
bread rasmalai preparation
bread rasmalai recipe sweet recipe
Break fast
brownie
cake
cauliflower recipe
chana dal burfi preparation
chana dal burfy recipe in english
chana dal burfy recipe preparation
Chicken items
chicken pakoda recipe non veg snacks preparation
chicken skewer recipe
Chilled Coconuts
Chocolates
Coconut Burfi
cookies
cooking tips
Cool Drinks
coriander chutney
cup cake
dhokla
Dulquer Salmaan
Egg Items
English Recipes
evening snacks
evening time pass snacks in telugu
Festival Food
Fish Item
food
food tips
health tips
Hero profiles
History
How To Prepare Lemon Coconut Loaf
How To Cook Hyderabadi Kheema Biryani
how to made basundi recipe
how to make basundi recipe
how to make chana dal burfi
how to make dhokla
How To Make Dill Pulao Recipe
How To Make Kerala Chicken Roast Recipe
how to make papdi chaat
how to make sweet corn cake recipe
How To Make Tres Leches Cake
how to make vegetable sandwich
how to prepare besan ladoo recipe
how to prepare bread rasmalai
How To Prepare Brownie Recipe
how to prepare califlower recipe
How to prepare chicken pakoda recipe
how to prepare chicken tikka masala
how to prepare dhokla
How To Prepare Double chocolate chip cookies
How To Prepare Easy Chocolate Cup Cake
How To Prepare Ice- Cream Milk Shake
How To prepare Kaju Katli
How To Prepare Lemon Meringue Cake
HOW TO PREPARE SWEET CORN CAKE RECIPE
how to prepare veg sandwich
How to prepare watermelon Lychee Granita Recipe
Ice Creams
indian street food
indian sweets
ingredients
ingredients required
Juices
Kadai Chicken
kajalu
kajju katli
kaju barfi recipe in english
kaju katli recipe in english
kaju katli recipe method in english
kaju katli recipe preparation
kaju katli recipe with milk
kerela chicken roast
kitchen tips
laddu
lemon meringue cake
LUNCH
MACARONI PASTA SALAD
making besan ladoo
milk shake
Mushroom
Naan
Naga Shourya
Nithin
Non Veg
Paneer Items
papdi chaat
PASTA SALAD RECIPE
Pawan kalyan
Pickles
Pizzas
poha rolls
POLLS
Posters
Prabhas
Prawns
preparation of basundi recipe
preparation of besan ladoo
preparation of dhokla
preparation of kaju katli
preparation of pasta salad
preparation of sweet corn cake recipe
PROCESS OF ALOO DUM BIRYANI
pulao recipe
Pumpkin Seeds Laddu
rajugarivantalu
recepies
recipe tips
recipes
recipies
Rice Items
roasting besan
rolls
Salad
Shakes
Sharukh
Snacks
Soups
street food
street food india
summer juice
Sweets
telugu food
Telugu Recipes
Temples
tips
tips to prepare bread rasmalai
Tollywood Marriage collection
Tollywood Six Pack heroes
Trailers
tres leches cake
Veg Recipes