Saturday, July 16, 2016

Rasmalai Recipe | How To Prepare Rasmalai Recipe

Rasmalai Recipe | How To Prepare Rasmalai Recipe


Ingredients :

  1. 1 litre whole full fat cow milk, 4 cups
  2. 4 to 5 tbsp sugar or add as required
  3. 10 to 12 tbsp almonds, blanched
  4. 10 to 12 unsalted pistachios, blanched
  5. ½ cup water for blanching the almonds & pistachios
  6. ½ tsp cardamom powder
  7. 1 to 2 tsp rose water or kewra water
  8. 8 to 10 saffron strands
  9. a few saffron strands for garnish
  10. 12 to 15 rasgullas

Preparation Method : You can use any ready made rasgulla. Squeeze the syrup out of the balls. Do not press them too hard, they will break. Make sure that the syrup is extracted from the balls else they will not absorb the milk. Set these aside. Pour milk and condensed milk in a pan and bring it to a boil. Add saffron and cardamom powder. Simmer it for around 5 to 6 mins so that the milk blends well with milkmaid. Alternately, You can melt the saffron in little hot milk and add too. Reduce the flame to medium. Add the rasgulla to the condensed milk. Cover with a lid and simmer for a min or two. Overcooking can break them. easy ras malai using rasgulla is ready in less than 10 minutes. Garnish with nuts. You could add the chopped nuts at step 4 too.

Keywords : rasmalai recipe, rasmalai recipe preparation, rasmalai recipe with milk powder, rasmalai easy recipe, how to prepare rasmalai recipe, rasmalai recipe , rasmalai recipe in english

Thursday, July 14, 2016

Kakinada Kaja Recipe | How To Make Kakinada Kaja Recipe

Kakinada Kaja Recipe | How To Make Kakinada Kaja Recipe


Ingredients :

Sugar – 2 1/2 kg
Water – 2 cups
Flour – 500 gms
Rice flour 2 tablespoons
Baking Soda 1 Pinch
Ghee – 1 kg
Powdered Cardamoms – 4

Preparation Method : 

Make a thin 1 string syrup with the sugar and 2 cups of water, Sift flour and then sift again with besan flour and soda bicarb. Mix 1 to 2 tablespoons of ghee thoroughly into the mixture, Add cardamom powder and enough water to make a dough. Keep aside for 2 hours, Divide the dough into 10 balls or more, Roll out into thin chapatis. Dab with ghee and form into thin long rolls, Cut the rolls into 2 inch pieces. Press each roll flat, Heat the rest of the ghee in a pan. Fry the rolls in batches till golden brown on both sides, Remove from pan and put them into the cooled sugar syrup. Keep immersed till they absorb the syrup, Remove from the syrup taking care not to break the outer cover, Cool well and store in an airtight container.

Keywords : kakinada kaja recipe, kakinada kaja recipe in english, perfect recipe of kakinada kaja, kakinada kaja recipe prparation, kakinada kaja sweet recipe, kakinada kajalu

Wednesday, July 6, 2016

How To Prepare Basundi Recipe | Basundi Recipe Preparation | Recipes

How To Prepare Basundi Recipe | Basundi Recipe Preparation | Recipes


Ingredients

1 litre Milk
1/2 tsp Sugar
a pinch of Cardamom powder
a pinch of Saffron
2 tablespoons Chopped almonds/pistachios
1/2 cup Chopped Dry Fruits


Instructions

Boil the milk in a pan, Reduce the flame and simmer for around 50 minutes. After it has reduced to half of the quantity, add sugar and stir well, Simmer for another 20 - 25 minutes. Stir it in between for 5 minutes and do not allow to burn. Scrape down the sides as well. At one point the milk will turn creamy and the color changes as well, Add cardamom powder and saffron and switch off the flame. Garnish with chopped almonds, Dry fruits and Tooty fruity.
Refrigerate and serve chilled.


Keywords : basundi recipe, basundi recipe in english, preparation of basundi recipe, basundi recipe with condensed milk, basundi recipe preparation, how to made basundi recipe, how to make basundi recipe

Monday, April 4, 2016

How to Prepare Kajalu in Telugu?

How to Prepare Kajalu in Telugu?

కావలిసినవి :

మైదాపిండి  - 1/2 Kg 
నెయ్యి - 1/2 Kg 
బియ్యంపిండి  - 5 Spoons 
తినేసోడా  - half Spoon 
పంచదార - 1 Kg
పేరిన నెయ్యి - 1 cup 

తయారు చేయు విదానము:

మైదాలో పేరిన నెయ్యి కలిపి పూరిపిండి కంటే గట్టిగ కలిపి రెండు గంటలు నననివ్వలి. 
బియ్యం పిండి మరికొంత పేరిన నెయ్యి కలిసి ముద్దగా కలపండి . మైదాను తిరిగి ముద్దలాగా కలుపుకోవాలి . 
ఒక మాదిరి size లో ఉండలు చెయ్యాలి . వీటిని చేపతిలు లాగా వోత్తుకోవాలి. 
బియ్యం పిండి ముద్ద చేపతి పై రాయండి . చపాతీ ని అంగుళం వెడల్పు ఉండేటట్లు చపవలె చుడుతూ మడత మడతకూ మధ్య బియ్యం పిండి ముద్ద రాయాలి. ఇలా మొత్తం చుట్టిన దాన్ని  చాకుతో అంగుళం ముక్కలుగా కోయాలి. ఇప్పుడు పంచదార లేతపాకం పట్టి వుంచుకోవాలి. నెయ్యి లేదా డాల్డా మరిగించి అందులో ఈ కాజాలు ఎర్రగా రానిచ్చి పాకంలో వేసి తీయండి. మరల మొత్తం ఇదేవిధంగా చేయాలి. పాకంలో వేసినవి తీసి పళ్ళెం లో పెట్టాలి . మిగిలిన పాకం లో ఈ విధంగా రెండో సరి చెయలి. తీసి డబ్బాలో పెట్టుకోవాలి. 


Wednesday, March 23, 2016

How To Prepare Thokkudu Laddu | Telugu Vantalu

How To Prepare Thokkudu Laddu | Telugu Vantalu


కావలసినవి : శనగపిండి - పావుకేజి,
పంచదార - పావుకేజి,
నూనె - పావుకేజి,
యాలకాయలు -5.

తయారు చేయు విధానము: 
How To Prepare Thokkudu Laddu

ముందు శనగపిండిని ఉప్పు, కారం లేకుండా చక్రాలగిద్దలో పెట్టి (సెట్టు) చక్రలులాగా నూనె కాగనిచ్చి వేయాలి. ఎరుపురంగు రాకుండా తీయాలి. దీన్ని బాగా దంచి జల్లెడ పట్టాలి. ఇప్పుడు పంచదార తడిసేలా నీళ్ళుపోసి తీగపాకం రానివ్వాలి వెంటనే ఈ పొడి పోసి మరియు యాలక్కాయపొడి వేసి బాగా కలియ పెట్టండి. దించి ఆరనిచ్చి మరల రోట్లో వేసి మెత్తగా తొక్కి ముద్దలుగా చేసుకుని తరువాత నోట్లో వేసుకొని రుచి చూడండి.


Keywords : tokkudu laddu recipe, thokkudu laddu vahrehvah, thokkudu laddu recipe in telugu, thokkudu laddu recipe andhra, thokkudu laddu recipe, tokkudu laddu recipe andhra, thokudu laddu
 

Tuesday, March 22, 2016

How To Prepare Paala Kova | Telugu Vantalu

How To Prepare Paala Kova | Telugu Vantalu


కావలసినవి : 
పాలు - ఒకటిన్నర లీటరు,
పంచదార - 400 గ్రా. 

తయారు చేయవలసిన విదానము:
How To Prepare Paala Kova : 


చిక్కనివి 1 లీటరు పాలు తీసుకోవాలి. ఒక వెడల్పాటి ఇత్తటిపళ్ళెం తీసుకొని దానిలో ఈ పాలు పోసి సన్నటి సెగ మీద మరగనివ్వండి. ఈ విధంగా సుమారు 1 గంట, గంటంపావు సేపు మరిగాక పాలు ఎర్రగా మారి ముద్దగా వస్తూ కనపడుతుంది. పాలు కాగేటప్పుడు గరిటతో కలపెడుతూనే వుండాలి. ముద్దగా చిక్కపడేటప్పుడు పంచదార పోసి కలపండి. పంచదార కరిగి కోవా ముద్దగా వస్తుంది. దించి ఆరనిచ్చి ఒక రోట్లో వేసి 15 ని. దంచి దాన్ని చిన్న ముద్దలుగా చేసి చిన్న సైజు ప్లాస్టిక్ గాజులు తీసుకుని ముద్ద అంచులో పెట్టి వత్తి తీయండి, లేదా చిన్న చిన్న బిళ్లలుగా చేసుకోండి.



Keywords : how to prepare palkova sweet in telugu, how to make palkova in telugu, how to make palkova at home in telugu, how to make palkova with milk at home, how to make palkova video, how to make palkova with spoiled milk

Saturday, March 19, 2016

How To Prepapre Kova Kajjikayalu | Telugu Vantalu

How To Prepapre Kova Kajjikayalu | Telugu Vantalu


కోవా కజ్జికాయలు : 
కావలసినవి : కొబ్బరి చిప్పలు -2,
బెల్లం - పావు కేజి,
పాలు - అర లీటరు,
పంచదార - పావు కేజి,
యాలకులు. 
ముందు కొబ్బరి తురుమి బెల్లం వేసి పాకం పట్టి కొబ్బరి ఉండలు చేసుకోవాలి. పాలు ఒక వెడలాపాటి ఇత్తడిపళ్ళెంలో పోసి మరగనివ్వండి. బాగా ఎర్రగా వచ్చి చిక్కపడిన తరువాత పంచదార కలిపి పాకం రానివ్వండి. గట్టిపడుతుండగా దించి ఆరనివ్వండి. ఇది ముద్దలాగా తీసి రోట్లోవేసి తొక్కాలి. తీసి కోవాను బిళ్లలుగా పలుచగా చేసి దానిలో ఈ కొబ్బరి వుండలు పెట్టి కోవాతో మొత్తం ఉండకప్పాలి. సుమారు 1 పూట  ఆరనివ్వండి.

Keywords  : kova kajjikayalu recipe video, kova kajjikayalu recipe, kova kajjikayalu recipe in telugu, khoya kajjikayalu, kajjikayalu in english, kova kobbari laddu recipe, kova sweets recipes, kajjikayalu recipe video telugu

How To Cook Chakra Pongali | Telugu Receipes

How To Cook Chakra Pongali | Telugu Receipes


చక్ర పొంగలి : 
కావలసినవి : బియ్యం - అర కేజి (పాతవి ),
 పెసర పప్పు - పావు కేజి , 
ఎండు కొబ్బరి -1 చిప్ప , 
బెల్లం - అర కేజి , 
జీడి పప్పు - 50 గ్రా , 
యాలకులు -7 లేక 8, 
నెయ్యి - పావు కేజి

తయారుచేయు విదానము :
Chakra Pongali Preparation method : 


ముందుగ బియ్యం కడిగి పొడిగా ఉండేటట్లు వండి వార్చండి. ( పెసర పప్పుతో కలిపి)  బెల్లం కొట్టి సన్నగా తీగ పాకం వచ్చేటట్లు  చూసుకోవాలి. ఎండు కొబ్బరి సన్న ముక్కలుగా తరగాలి. యాలకులు కొట్టి పాకంలో వేయాలి. ఈ  పాకంలో వండిన అన్నం వేసి కలిపి పట్టాలి ఒక 10 ని.లు. మూత పెట్టి సన్నటి సెగన ఉడికించి దించుకొవలి. నెయ్యి కాగ పెట్టి అందులో ఎండు కొబ్బరి ముక్కలు, జీడి పప్పు వేసి ఎర్రగా వేయించి ఈ పొంగలిలో పోసి కలిపి పెట్టండి. ఆరిన తరువాత తినాలి. ఇది 2 లేక 3 రోజుల వరకు పాడవకుండా వుంటుంది. 

Sunday, January 24, 2016

Kitchen cooking tips in Telugu

Kitchen cooking tips in Telugu

 

గారెలు పిండి రుబ్బెటప్పుడు కొద్దిగా

 అన్నం అందులో వేసి రుబ్బితే గారెలు 

కరకరలాడుతాయి 

 

 చేపాతి పిండి కలిపేటప్పుడు వేడి 

నీళ్ళు ఇంకా ఉప్పు వేసి కలిపి 

చేపాతిలు చేస్తే చాల సేపు తాజాగా ఉంటాయి 


అల్లం ముక్కలు వెందబెట్టి టీ లో 

వేస్తే మరింత 

రుచిగా ఉంటాయి 


పకోడీలు, జంతికలు పిండి

కలిపే సమయములో కొంచం పాలు 

పోస్తే కరకరలాడుతాయి 


బియ్యం పురుగులు పట్టకుండా

ఉండాలంటే బియ్యం డబ్బా లో 

కరివేపాకు వెయ్యాలి 



పచ్చి మిరపకాయలు వాడిపోతే వాటికి 

కొంచం ఉప్పు మరియు జీలకర్ర 

చేర్చి రుబ్బితే మిరప చట్నీ తయారవుతుంది 


ఉడుకుతున్న బంగాలదుంపలు రంగు మారకుండా 

ఉండాలంటే దాంట్లో రెండు చుక్కల నిమ్మరసం 

వేస్తే సరి 


కొత్తిమీరా, కరివేపాకు, పుదినా వంటి ఆకు కూరలను 

కాగితము లో చుట్టి పాలితిన్ కవర్ లో ఉంచితే 

ఎక్కువ కాలం తాజాగా ఉంటాయి



Monday, September 7, 2015

Onion Pakoda - Recipes


Onion Pakoda


Onion-Pakoda-andhra-indian-evening-snack-item


Ingredients



Onion – 1 medium or 1 ⅓ cups thinly sliced

Green chili – 1, chopped finely

Ginger paste or freshly grated ginger – ½ teaspoon

Curry leaves – 4-5, chopped, optional

Cilantro or coriander leaves – 1 tablespoon, chopped finely

Salt – to taste

Turmeric powder – ¼ teaspoon

Red chili powder – 1 teaspoon

Coriander powder – ½ teaspoon

Carom seeds (ajwain) – ¼ teaspoon

Besan (gram flour) – ⅓ to ½ cup

Rice flour – 2 tablespoons







How To Make Onion Pakoda


Take sliced onion in a bowl.

Add chopped green chilies, cilantro, curry leaves and ginger paste.

Mix it very well.

Add salt, turmeric powder, red chili powder, coriander powder and carom seeds.

Then add rice flour and besan.

Mix it well. So all the flour and masala coat the all sliced onions. Adjust the besan quantity to coat the onions. Make sure all the sliced onion should be coated with flour.

Leave it aside for 20 minutes. By this time onion will start to leave its water. flour mixture will get wet. We don’t want to make batter so do not add any extra water. Water from onion is enough. Less water = crispy pakoda.

Heat the oil (few inches deep) in the pan on medium heat for deep frying. Once oil is hot, add spoonful of pakoda mixture. Make sure that oil is hot enough. If it is not hot then it will absorb too much oil. If oil is too hot then outer part will get burn and inside stays raw.

Fry it till it becomes golden brown on both sides. Turn them around while frying for even cooking. Deep fry few pakodas at a time. Do not over crowd them.

Then remove it on paper towel lined plate. And serve hot.

Labels

Akhil akkineni Allu arjun ALOO DUM BIRYANI RECIPE aloo potato rolls evening snacks in telugu aloo potato snacks Aloo Recipes articles BABY POTATO BIRYANI IN COOKER Bachelors-Food Bahubali basundi recipe basundi recipe in english basundi recipe preparation basundi recipe with condensed milk best evening kids snacks best indian recipes Biriyani bread malai recipe bread rasmalai preparation bread rasmalai recipe sweet recipe Break fast brownie cake cauliflower recipe chana dal burfi preparation chana dal burfy recipe in english chana dal burfy recipe preparation Chicken items chicken pakoda recipe non veg snacks preparation chicken skewer recipe Chilled Coconuts Chocolates Coconut Burfi cookies cooking tips Cool Drinks coriander chutney cup cake dhokla Dulquer Salmaan Egg Items English Recipes evening snacks evening time pass snacks in telugu Festival Food Fish Item food food tips health tips Hero profiles History How To Prepare Lemon Coconut Loaf How To Cook Hyderabadi Kheema Biryani how to made basundi recipe how to make basundi recipe how to make chana dal burfi how to make dhokla How To Make Dill Pulao Recipe How To Make Kerala Chicken Roast Recipe how to make papdi chaat how to make sweet corn cake recipe How To Make Tres Leches Cake how to make vegetable sandwich how to prepare besan ladoo recipe how to prepare bread rasmalai How To Prepare Brownie Recipe how to prepare califlower recipe How to prepare chicken pakoda recipe how to prepare chicken tikka masala how to prepare dhokla How To Prepare Double chocolate chip cookies How To Prepare Easy Chocolate Cup Cake How To Prepare Ice- Cream Milk Shake How To prepare Kaju Katli How To Prepare Lemon Meringue Cake HOW TO PREPARE SWEET CORN CAKE RECIPE how to prepare veg sandwich How to prepare watermelon Lychee Granita Recipe Ice Creams indian street food indian sweets ingredients ingredients required Juices Kadai Chicken kajalu kajju katli kaju barfi recipe in english kaju katli recipe in english kaju katli recipe method in english kaju katli recipe preparation kaju katli recipe with milk kerela chicken roast kitchen tips laddu lemon meringue cake LUNCH MACARONI PASTA SALAD making besan ladoo milk shake Mushroom Naan Naga Shourya Nithin Non Veg Paneer Items papdi chaat PASTA SALAD RECIPE Pawan kalyan Pickles Pizzas poha rolls POLLS Posters Prabhas Prawns preparation of basundi recipe preparation of besan ladoo preparation of dhokla preparation of kaju katli preparation of pasta salad preparation of sweet corn cake recipe PROCESS OF ALOO DUM BIRYANI pulao recipe Pumpkin Seeds Laddu rajugarivantalu recepies recipe tips recipes recipies Rice Items roasting besan rolls Salad Shakes Sharukh Snacks Soups street food street food india summer juice Sweets telugu food Telugu Recipes Temples tips tips to prepare bread rasmalai Tollywood Marriage collection Tollywood Six Pack heroes Trailers tres leches cake Veg Recipes